Innovációs és Technológiai Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


Április 28. Munkavédelmi Világnap
- Az évente április 28-án megrendezett Munkavédelmi Világnap célja, hogy hozzájáruljon a munkabalesetek és a foglalkozási megbetegedések megelőzéséhez.

A globális, figyelemfelhívó kampány ráirányítja a figyelmet a probléma méretére és arra is, hogyan lehet támogatni és létrehozni olyan munkavédelmi kultúrát, amely segít a munkával összefüggő halálesetek és sérülések csökkentésében.

A kép forrása: https://www.ilo.org/global/topics/safety-and-health-at-work/lang--en/index.htm

Ezt a napot a Kormány 2012-ben nyilvánította a munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalók hazai emléknapjává, ezzel is kifejezve elkötelezettségét a munkavállalók életének és testi épségének védelme iránt.

A Munkavédelmi Világnap köré tervezett hagyományos fővárosi és megyei munkavédelmi rendezvényeket, koszorúzásokat idén a járványügyi korlátozások miatt sajnálatos módon nincs lehetőségünk megtartani. Bár napjainkban a koronavírus kapcsán kap világszerte különös hangsúlyt az emberi élet védelme és a megelőzés kulcsszerepe, a jelenlegi helyzet megerősítheti a munkavédelem fontosságának elismerését is. Hiszen a munka világa az ember egyik legveszélyesebb környezete, amelyben nap mint nap jelentős számú és igen változatos egészségkárosító kockázatok jelenthetnek balesetveszélyt vagy egészségi ártalmat. Ez az időszak rávilágít arra, hogy a munkavédelem területén is keresni kell az új kihívásokra adandó válaszokat, a hatásos és hatékony megoldásokat, valamennyi munkát végző ember egészségének és testi épségének megóvása érdekében.
 

2020-04-27,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás


 
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:
Nemzetgazdasági Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2020.12.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a munkaügyi hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi és munkaügyi hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatal járási hivatalát jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. § (1)) A járási hivatal munkavédelmi, valamint munkaügyi hatósági hatáskörét a kormányhivatal illetékességi területére kiterjedő illetékességgel a fővárosi és megyei kormányhivatal megyeszékhely szerinti járási (fővárosi kerületi) hivatala, Budapest Főváros területén a Budapest Főváros Kormányhivatalának III. Kerületi Hivatala, Pest megye területén a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala gyakorolja. ((320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. § (2))

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Innovációs és Technológiai Minisztérium
Munkavédelmi Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály
Postacím: 1440 Budapest, Pf.: 1.