Innovációs és Technológiai Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


2020.08.06. - Az ITM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása
- a munkavédelmi szakterület részvételéről Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjában.


 

 A Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogram 2010-2020-2030 (MÁESZ) hazánk legnagyobb humanitárius formában működő egészségvédelmi programja, amely a lakosság számára ingyenesen biztosítja a szűrővizsgálatok elvégzését a legmodernebb eszközökkel, szem előtt tartva a megelőzés fontosságát. A Program 76 szakmai szervezet összefogásával, 40 féle átfogó szűrővizsgálattal, anonim módon, ingyenesen, Európai Uniós irányelvek alapján, az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alap támogatásával a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) által koordinált szív és érrendszeri betegségek megelőzésének és gyógyításának Nemzeti Programjával konszenzusos együttműködésével valósul meg. A Program 2010-2019 között országos szinten sikeresen teljesítette a kitűzött célokat. Országosan 1886 helyszínen volt jelen, megvalósította az előirányzott 7 millió szűrővizsgálatot ugyanakkor, több mint 560 000 állampolgár ingyenes részvételét tette lehetővé humanitárius formában.

Az ITM Munkavédelmi Főosztálya és a főosztály által működtetett EU-OSHA Nemzeti Fókuszpont aktívan részt vesz a MÁÉSZ célkitűzéseinek végrehajtásában:

A Szakmai és Koordinációs Bizottság tagjaiként

  • a főosztály munkatársai által kidolgozott tájékoztató, ismeretterjesztő anyagokat rendelkezésre bocsátottuk, így a több tízezer példányban megjelenő, a szűrések alkalmával terjesztett Egészségkönyvekben munkavédelmi prevenciós tartalmakat jelentetünk meg,
  • az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) NAPO kisfilmjeit a Virtuális Anatómiai Sátorban vetítik,
  • az EU-OSHA NAPO veszélyház nevű interaktív programjátis ki lehet próbálni (képek a legutóbbi programból).

Köszönet a MÁESZ programigazgatójának és a szervezőknek, hogy közös munkánk eredményeképpen, munkavédelmi prevenciós tevékenységünkkel hozzájárulhatunk Magyarország felnőtt- és gyermektársadalma egészség- és biztonságtudatos magatartásának kialakításához.

Bővebb információs a programról. www.egeszsegprogram.eu

2020-08-06,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás


 
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:
Innovációs és Technológiai Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2022.03.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a munkaügyi hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint munkaügyi hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Innovációs és Technológiai Minisztérium
Munkavédelmi Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály
Postacím: 1440 Budapest, Pf.: 1.