Pénzügyminisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK

Archívum

Hír / oldal:  
  [1] [2] [3] [4] [5] [6]  »»


2018.03.22. - Az NGM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása
- az egyéni védőeszközök megfelelőségét értékelő szervezetek kijelölési eljárásért fizetendő igazgatási szolgáltatási díj mértékének költségszámításáról.

welderblue

2018. február 28-án megjelent a nemzetgazdasági miniszter 4/2018. (II. 28.) NGM rendelete az egyéni védőeszközök megfelelőségét értékelő szervezetek kijelölési eljárásért fizetendő igazgatási szolgáltatási díj mértékéről és a díj megfizetésére vonatkozó szabályokról.

Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 67. § (3b) bekezdése értelmében a díj összegének alapjául szolgáló költségszámítást a szakmai tevékenység irányításáért felelős miniszter az általa vezetett minisztérium, valamint az eljáró hatóság a saját honlapján közzéteszi.

További információk ide kattintva megtalálhatóak.
 

2018-03-22,
Kapcsolódó hírek
2018.03.06. - Az NGM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása
- a munkabaleseti jegyzőkönyv módosításáról.

app-mbjkv70

A nemzetgazdasági miniszter 6/2018. (III. 1.) NGM rendelete a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelet módosítása alapján a munkabaleseti jegyzőkönyv C7 (A baleset földrajzi helye) pontját az alábbiak szerint szükséges kitölteni:

 • Magyarországon történt munkabaleset esetén: szövegesen be kell írni a munkabaleset helyét a pontos cím (irányítószám, helységnév, közterület, házszám) megjelölésével. A kódnégyzetekbe a jegyzőkönyv kitöltésekor hatályos, a területi számjelrendszerről szóló miniszteri rendeletben szereplő, az adott helységhez (településhez) tartozó településazonosító törzsszámot kell beírni.
 • Külföldön történt munkabaleset esetén: szövegesen be kell írni az ország és a település nevét. A kódnégyzetekbe EU-tagállamok esetén a jegyzőkönyv kitöltésekor hatályos, az Eurostat által kiadott NUTS kódokat kell beírni, az első két kódnégyzetbe az országot jelölő betűket, a következő három kódnégyzetbe a munkabaleset helyszíne szerinti megyekódot. Nem EU-tagállam esetén az első három kódnégyzetbe a NEU kifejezést, ha nem áll rendelkezésre egyértelmű információ a munkabaleset földrajzi helyéről, akkor az UNK kifejezést kell beírni.”
Részletek ide kattintva megtalálhatóak.
 
2018-03-06,
Kapcsolódó hírek
2018.02.22. - Az NGM Munkavédelmi Főosztályának felhívása
- a hidegben történő munkavégzés veszélyeivel kapcsolatban.

A meteorológiai előrejelzések szerint szombattól északkelet felől szibériai eredetű hideg árasztja el az országot, éjjelente -15 foknál is hidegebb lehet, de nap közben is jóval fagypont alatt marad a hőmérséklet.
Fokozottan jelentkezhetnek a hidegben történő munkavégzés veszélyei, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya felhívja a munkáltatók figyelmét a munkavállalók védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések megtételére.

A felhívás letöltése.
 

2018-02-22,
Kapcsolódó hírek
2018.02.21. - Az NGM Munkavédelmi Főosztályának jelentése
- a munkavédelmi hatóság 2017. év ellenőrzési tapasztalatairól.

A Jelentés letöltése.
 
2018-02-21,
Kapcsolódó hírek
2018.02.16. - Az NGM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása a munkabalesetek alakulásáról
- 2017. év.

Munkabaleseti statisztika 2017. év. - A tájékoztató a 2018. január 8.-ig beérkezett és nyilvántartásba vett munkabaleseti jegyzőkönyvek összesített feldolgozott adatait tartalmazza. Korábbi adatok a Statisztika menüpontban.
 
2018-02-16,
Kapcsolódó hírek
2018.02.09. - Az NGM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása
- több mint 30 %-kal csökkent tavaly a munkahelyi tragédiák száma az agráriumban.

Az elmúlt évben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) „Fókuszban a mezőgazdaság – első a munkavégzés biztonsága” címmel kétéves országos munkavédelmi kampányt indított a mezőgazdaságban dolgozók kedvezőtlen munkakörülményeinek javítására. Ennek keretében több rendezvényre került sor, tájékoztató anyagok készültek, internetes felület került kialakításra. Alapvető célja a kampánynak a balesetek számának csökkentése, az ágazatban tevékenykedő munkaadók figyelmének felhívása a biztonságos munkavégzésre. A felvilágosító tevékenység eredményesnek bizonyult, az ágazatban egy év alatt 33 %-kal kevesebb halálos kimenetelű munkabaleset történt. A kampány idén is folytatódik, amitől a baleseti adatok további javulását remélik a szakemberek.

A teljes dokumentum letöltése.
 
2018-02-09,
Kapcsolódó hírek
2018.02.07. - Az Országos Munkavédelmi Bizottság Állásfoglalása
- a Munkavédelmi Bizottság állásfoglalása a munkavédelmi szakképesítéssel rendelkező személy foglalkoztatásának kötelezettségéről a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelet 2. sz. melléklet 3. pontja I/e) és II/e) alpontjai vonatkozásában.

Az Állásfoglalás letöltése.
 

2018-02-07,
Kapcsolódó hírek
2018.02.05. - Az NGM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása
- munkavédelmi szeminárium az NGM Munkavédelmi Főosztálya és a MUFOSZ közös szervezésében 2018. február 15-én.

Témakörök:
A megváltozott munkaképességű munkavállalók munkakörülményei.
A megváltozott munkaképességű munkavállalóknál, illetve az atipikus foglalkoztatási formáknál a munkaegészségügyi többletfeladatok.

Előadók:
Mohácsi Mátyás Lajosné munkafelügyeleti referens
Dr. Kővágó István foglalkozás-egészségügyi szakorvos

Helyszín:
Nemzetgazdasági Minisztérium
1054 Budapest, Szemere u. 6. szám alatti Díszterem

Időpont:
2018.02. 15. 13:00-16:00

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat legkésőbb 2018.02.12-ig szíveskedjenek jelezni. A részvételt a beérkezett jelentkezések sorrendjében, korlátozott létszámban tudjuk biztosítani. Jelentkezés kizárólag e-mailben lehetséges, a dora.laczik@ngm.gov.hu címen.

 

2018-02-05,
Kapcsolódó hírek
2018.01.31. - „Biztonságos munkavégzés a terepen”
- munkavédelmi roadshow az agráriumban.

2017. év júniusában a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya „Fókuszban a mezőgazdaság – első a munkavégzés biztonsága” címmel kétéves országos munkavédelmi kampányt indított, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a mezőgazdaságra, mint munkavédelmi szempontból veszélyes ágazatra, és növelje az agrárszektorban tevékenykedő munkáltatók, munkavállalók, és szakemberek ismereteit.

A kampány csatlakozott partnereként a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az elmúlt év őszén „Biztonságos munkavégzés a terepen” címmel munkavédelmi témájú tájékoztató rendezvénysorozatot tartott 8 vidéki helyszínen, egy munkavédelmi szakember, az E.ON energiaszolgáltató és a járási hivatalok közreműködésével.

Az agráriumban tevékenykedő helyi vállalkozók, őstermelők, munkavédelmi szakemberek részvételével lezajlott fórumok fő témája a munkavédelmi oktatás volt. A Kamara a résztvevők számára rendelkezésre bocsátott egy – az ágazatra kidolgozott – munkavédelmi oktatási tematika mintát.

Az energiaszolgáltató szakembere az előadásában arról beszélt, hogyan kerülhetők el a munkabalesetek az elektromos hálózatok közelében végzett munkák során.

A területileg illetékes járási hivatalok munkavédelmi hatóságai képviseletében érkezett szakemberek előadásaikban az agrárágazatra jellemző, országos és megyei ellenőrzési tapasztalatok, és a munkabaleseti helyzet bemutatásán túl a munkáltatók munkavédelmi kötelezettségeikről tájékoztatták a résztvevőket, végül személyes tanácsadás keretében az érdeklődők rendelkezésére álltak a munkahelyi egészséget és biztonságot érintő kérdésekben.
A rendezvényeket nagy érdeklődés kísérte. A résztvevők hasznosnak tartották a kapott információkat, jelezték igényüket hasonló fórumokra, ahol lehetőségük lenne a mindennapi gyakorlatban felmerülő munkavédelmi problémáik szakemberekkel történő megbeszélésére. A munkavédelmi hatóság felhívta a figyelmet „Nyílt nap”-okra, amelyeket rendszeresen, évente több alkalommal rendeznek meg minden megyében.

Az NGM Munkavédelmi Főosztálya tájékoztató kiadványokkal járult hozzá a roadshow-hoz, amelyeket a helyszíneken vehettek át a résztvevők.

A tájékoztató kiadványok és a kampányról szóló további hírek, információk megtekinthetők, ill. letölthetők a honlapunkról az Általános információk menüpont alatt a Mezőgazdasági kampány 2017-2018 címre kattintva.
 

2018-01-31,
Kapcsolódó hírek
2018.01.05. - Az NGM Munkavédelmi Főosztályánal tájékoztatása
- a Munkavédelmi Bizottság 2017. december 18-i plenáris üléséről.

Tájékoztatás a Munkavédelmi Bizottság 2017. december 18-i plenáris üléséről.
 
2018-01-05,
Kapcsolódó hírek
2018.01.04. - Az NGM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása
- a kölcsönzött munkavállalók munkakörülményeinek munkavédelmi célvizsgálatáról. • Európai kampány a kölcsönzött munkavállalók munkahelyi biztonságának és egészségének védelméért 2017-2019 - letöltés.
 • Biztonságos és egészséges munkát a kölcsönzött munkavállalók számára - letöltés.
 • Ellenőrzési lista kölcsönvevő munkáltatókhoz - letöltés.
   
2018-01-04,
Kapcsolódó hírek
2017.12.21. - Az NGM Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának összefoglaló jelentése
- a személy- és vagyonvédelmi ágazat célvizsgálatáról.

Az Összefoglaló jelentés letöltése.
 

2017-12-21,
Kapcsolódó hírek
2017.11.28. - Az NGM Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának jelentése
- a munkaügyi hatóság 2017. I-III. negyedévi ellenőrzési tapasztalatairól.

A Jelentés letöltése.
 
2017-11-28,
Kapcsolódó hírek
2017.11.27. - Az NGM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása a munkabalesetek alakulásáról
- 2017. III. negyedév.

Munkabaleseti statisztika 2017. III. negyedév. - A tájékoztató a 2017. november 8-ig beérkezett és nyilvántartásba vett munkabaleseti jegyzőkönyvek összesített feldolgozott adatait tartalmazza.

Korábbi adatok a Statisztika menüpontban.
 
2017-11-27,
Kapcsolódó hírek
2017.11.27. - Az NGM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása
- az „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért” program konferenciájáról (2017.11.21.)

A Nemzetgazdasági Minisztérium az „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért” elnevezésű program keretében szervezte meg Partnerségi Konferenciáját a Békés Megyei Kormányhivatal Nagytermében, 2017. november 21-én.

A partnerségi program hozzájárul, a foglalkoztatási kultúra értékeinek megőrzéséhez és továbbfejlesztéséhez, valamint lehetőséget nyújt arra, hogy partneri viszony jöjjön létre a munkavédelmi, a foglalkoztatás-felügyeleti hatóságok és a vállalkozások között. A konferencia célja, hogy bemutassuk, milyen előnyökkel jár a programhoz való csatlakozás, továbbá lehetőséget kínáltunk partnereinknek arra, hogy bemutatkozzanak és elmondhassák, milyen lépéseket tesznek a biztonságos munkavégzés érdekében – közölte dr. H. Nagy Judit, a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztályának vezető helyettese.

A békéscsabai programot dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott nyitotta meg.
„A biztonság érték! A biztonság termék is, amelynek ára van. A vállalkozásoknak tudniuk kell, ha további értéket szeretnének teremteni, akkor erre áldozniuk szükséges” – emelte ki köszöntőjében. Magyarország számára első rangú prioritás, hogy működjön a gazdaság, álljanak rendelkezésre az erőforrások és növekedjen a foglalkoztatottság – tette hozzá.

Jogbiztonságról is beszélünk ma, hiszen két hatóság közös tevékenységét fogtuk össze: munkaügy és munkavédelem. Az látszik a mai magyar valóságban, hogy ezen a területen van még lemaradásunk. Becslések szerint évente több száz milliárd forint nemzetgazdasági kárt okoz, amikor a munkavállalók munkabaleset miatt kiesnek a foglalkoztatásból, a másik oldal a társadalombiztosítási része. Elgondolkodtató, hogy 2017 háromnegyed éves adatai szerint az ellenőrzéssel érintett cégek 70 százalékánál tapasztaltak munkaügyi szabálytalanságokat, köztük feketefoglalkoztatással érintett cégek is voltak – mondta el szakmai megnyitójában dr. Simon Attila István, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára.

A beszédek után a 100. csatlakozó partner, a CLAAS HUNGÁRIA Mezőgazdasági Gépgyártó Kft. nyilatkozatát dr. Simon Attila ünnepélyesen adta át a cég képviseletében jelen lévő Szoták-Nóvé Mária, HR vezetőnek és Stalmájer Péter, létesítménygazdálkodási vezetőnek.

A programhoz csatlakozott regisztrált partnerek termékeiken, kiadványaikon, rendezvényeiken, illetve szolgáltatásaik során használhatják az „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért – Partner” feliratot.

Az ünnepélyes átadást követően Nesztinger Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztályának vezetője és dr. Bakos József, a Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának vezetője tartott előadást a konferencia résztvevőinek.

A rendezvény második részében három Partner – a Marzek Kner Packaging Csomagolóanyag-Gyártó Kft. képviseletében Kása István Zoltán, ügyvezető igazgató, a CLAAS HUNGÁRIA Mezőgazdasági Gépgyártó Kft. képviseletében Szoták-Nóvé Mária, HR vezető, a Pioneer Hi-Bred Termelő és Szolgáltató Zrt. képviseletében Gregor Dávid, SHE coordinator – mutatta be röviden a céget, és fejtette ki a munkavédelemmel kapcsolatos elkötelezettségét.

A kölcsönös előnyöket biztosító együttműködés továbbra is nyitva áll a munkáltatók előtt.

Az „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért” elnevezésű programhoz való csatlakozás feltételeiről ide kattinva részletes tájékoztatás található.

A konferencia alábbi szakmai előadásai letölthetők:

2017-11-27,
Kapcsolódó hírek
2017.11.14. - Az NGM Munkavédelmi Főosztályának jelentése
- a munkavédelmi hatóság 2017. I-III. negyedévi ellenőrzési tapasztalatairól.

A Jelentés letöltése.
 
2017-11-14,
Kapcsolódó hírek
2017.11.13. - Az NGM Munkavédelmi Főosztályának felhívása
- azbeszttel szennyeződött ipari koptató anyaggal (EUROGRIT) kapcsolatban.

Az Európai Unió Vezető Munkafelügyeleti Tisztségviselők Bizottsága (SLIC) ismeretmegosztó rendszerén (KSS: Knowledge Sharing Site) keresztül a Holland Munkavédelmi Főfelügyelőségtől figyelmeztetés érkezett arról, hogy a 2015 május óta forgalomba hozott EUROGRIT elnevezésű ipari koptató anyag azbeszttel szennyeződhetett.

Az EUROGRIT koptató anyag ipari tisztítás során használt alumínium-szilikát szemcse, amelyet általában szénnel működő erőművek kohósalakjából állítanak elő. Jellemzően acél-, kő-, beton felületek koptató tisztítására, reve, rozsda és szennyeződések eltávolítására alkalmazzák.

A gyártó (Sibelco Europe - EUROGRIT BV) a honlapján figyelmeztetést tett közzé az EUROGRIT koptató anyag azbesztszennyezettségéről, értesítette a visszahívásról az üzleti partnereit, valamint kérte, hogy ne használják tovább és ne értékesítsék ezt a terméket. A termékről további információk az alábbi weboldalon olvashatók:

http://www.eurogrit.nl/uk_us/nieuws/eurogrit-blasting-grit-recall

Ugyanezt a terméket különböző kereskedelmi néven is forgalmazzák az Európai Unió területén (pl. Excellent Grit) és lehetséges, hogy Magyarországon is forgalomba került az azbeszttel szennyezett koptató anyag, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya (a továbbiakban: Munkavédelmi Főosztály) haladéktalanul értesítette az Emberi Erőforrások Minisztériuma Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárság Kémiai Biztonsági és Kompetens Hatósági Főosztályát is.

A Holland Munkavédelmi Főfelügyelőség megbízásából az EUROGRIT koptató anyagot megvizsgálta a TNO kutatóintézet. Az elvégzett vizsgálatok alapján a termékben található, Ukrajnából származó azbeszttel szennyezett alapanyag a holland jogszabályok szerinti legalacsonyabb, 1. kockázati csoportba tartozik, mivel az azbesztkoncentráció olyan mértékű, hogy az alkalmazásából eredő potenciális azbesztexpozíció általában nem éri el a foglalkozási expozíciós határértéket (OELs). A TNO által elvégzett munkahelyi expozíciós mérések ugyanakkor arra is rávilágítottak, hogy az azbeszttartalmú koptató anyag porával szennyeződött munkahelyeken és munkaeszközökön a száraz takarítási eljárások alkalmazása (száraz seprés, száraz törölgetés) során - megfelelő védelem hiányában - az azbesztrostokat tartalmazó por belégzésének lehetősége miatt egészségkárosító expozíciónak, illetve kockázatnak lehetnek kitéve a takarítást, eltávolítást végző munkavállalók.

A fentiek alapján a Holland Munkavédelmi Főfelügyelőség az alábbi szakmai iránymutatást adta ki a már felhasznált, azbeszttel szennyezett koptató anyag porának eltávolítására:

 • Az azbeszttartalmú por eltávolítását megelőzően részletes tájékoztatást kell adni a takarítást, tisztítást végző munkavállalóknak az azbesztexpozíció lehetséges egészségkárosító hatásairól és a szükséges megelőző intézkedésekről.
 • Az eltávolítást megelőzően a lerakódott koptató anyag részecskéket alaposan nedvesíteni kell, pl. víztömlő vagy „sprinkler", permetezés alkalmazásával. Fontos, hogy valamennyi porrészecske átnedvesedjen, de kerülni kell a padozaton a túlzott vízelfolyások kialakulását.
 • Ha a porlerakódás olyan vastag, hogy az alsó rétegek azonnal nem nedvesíthetők, akkor tovább kell folytatni a vízpermetezést.
 • Az eltávolítást nagyteljesítményű részecskeszűrővel (HEPA) felszerelt, illetve megfelelő, az azbeszthez való használatra (is) gyártott ipari porszívóval kell végezni.
 • Ha bármilyen oknál fogva nem lehetséges az átnedvesített por felszívása, akkor óvatosan, lapát és seprű segítségével kell felszedni és eltávolítani a munkahelyeken és a munkaeszközökön felrakódott szennyeződéseket. A felületekre lerakódott koptató anyagot előzetesen alaposan nedvesíteni kell, hogy megakadályozható legyen a szálló (belélegezhető) por képződése.
 • A takarítást végző személyek egyszer használatos, eldobható védőruházatot (TYVEK-overall) viseljenek, amelyet használat után légmentesen lezárt csomagolásban kell tárolni, azbeszttartalmú veszélyes hulladékként kell kezelni és ártalmatlanítani.
 • A munkavállalók elővigyázatosságból a munkavégzés során mindig viseljenek egyszer használatos, eldobható FFP3 szűrőosztályú részecskeszűrő félálarcot.
 • A por további szétterjedésének megakadályozása érdekében a munka- és védőlábbeliket (pl. bakancs, csizma, védőcipő) alaposan, bőséges vízzel le kell mosni a munkaterületen.
 • Az azbeszttartalmú vagy azzal szennyezett hulladékot dupla zsákba kell helyezni vagy be kell csomagolni és az azbeszttartalmú hulladékokra vonatkozó jelöléssel/címkével kell ellátni.
 • Az ipari porszívókban használt szűrőket is azbeszttel szennyezett veszélyes hulladékként kell kezelni és ártalmatlanítani.
 • A munkavégzés során keletkező azbeszttartalmú port vagy az azzal szennyezett hulladékot (ideértve az ipari porszívók szűrőjét és a takarítás/nedvesítés során használt textíliákat) tartalmazó zárt zsákokat, tartályokat a veszélyes hulladékok kezelésére, szállítására és tárolására vonatkozó külön jogszabályok szerint kell kezelni és a munkahelyről eltávolítani (pl. erre a célra kialakított engedélyezett hulladéklerakó hely, veszélyes hulladék elszállítására jogosult vállalkozás).
 • A fenti műveletek elvégzése után felmosással, illetve nedves törlőkendők alkalmazásával meg kell tisztítani a munkaterületeket, amelyek a koptató anyag porával szennyeződhettek. A takarítás során használt textíliákat szintén azbeszttartalmú hulladékként kell csomagolni és eltávolítani.
 • A munka befejezését követő ellenőrzési eljárás során szemrevételezéssel alaposan meg kell vizsgálni a munkakörnyezetet a tisztaság, a por maradéktalan eltávolítása szempontjából.

A Munkavédelmi Főosztály a fentiek alapján felhívja az érintett munkáltatók figyelmét, hogy a gyártó által visszahívott EUROGRIT koptató anyagot és termékcsaládját ne használják tovább és ne értékesítsék, valamint az azbeszttel szennyezett koptató anyag porának eltávolítása során fokozottan tartsák be az azbeszttel kapcsolatos kockázatoknak kitett munkavállalók védelméről szóló 12/2006. (III. 23.) EüM rendelet előírásait.

A Munkavédelmi Főosztály által működtetett, ingyenesen hívható, telefonos Munkavédelmi Tanácsadó Szolgálat tájékoztatást nyújt a munkavédelemmel kapcsolatos jogosultságokról és kötelezettségekről a munkáltatók, a munkavállalók, az érdekképviseleti szervek és minden, a munkavédelem kérdései iránt érdeklődő számára.  Zöld szám: 06 80 204 292, hívható: hétfőtől-csütörtökig: 8.30-16.00,  pénteken: 8.30-13.30-ig. e-mail: munkavedelem-info@ngm.gov.hu

2017-11-13,
Kapcsolódó hírek
2017.11.02. - A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye
- a 2018. évi munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzési irányelvekről és az országos hatósági ellenőrzési tervről.

A 2018. évi

 • Munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzési irányelvek - letöltés.
 • Munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzésre vonatkozó országos hatósági ellenőrzési terv - letöltés.
   
2017-11-02,
Kapcsolódó hírek
2017.10.31. - Az NGM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása
- vizsgálati szempontok „A kereskedelmi ágazat munkavédelmi célvizsgálatához”.A 2017. november 10. és 2017. december 10. közötti időszakban lefolytatandó „A kereskedelmi ágazat munkavédelmi célvizsgálata” vizsgálati szempontjai - letöltés.

 

2017-10-31,
Kapcsolódó hírek
2017.10.06. - Az NGM Munkavédelmi Főosztályánal tájékoztatása
- a Munkavédelmi Bizottság 2017. szeptember 18-i plenáris üléséről.

Tájékoztatás a Munkavédelmi Bizottság 2017. szeptember 18-i plenáris üléséről.
 
2017-10-06,
Kapcsolódó hírek
Bemutatkozás


 
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:
Nemzetgazdasági Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2020.12.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a munkaügyi hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi és munkaügyi hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatal járási hivatalát jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. § (1)) A járási hivatal munkavédelmi, valamint munkaügyi hatósági hatáskörét a kormányhivatal illetékességi területére kiterjedő illetékességgel a fővárosi és megyei kormányhivatal megyeszékhely szerinti járási (fővárosi kerületi) hivatala, Budapest Főváros területén a Budapest Főváros Kormányhivatalának III. Kerületi Hivatala, Pest megye területén a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala gyakorolja. ((320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. § (2))

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Pénzügyminisztérium
Munkavédelmi Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály
Postacím: 1369 Budapest, Pf.: 481.