A Nemzetgazdasági Minisztérium - Munkavédelmi Főosztály és Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály Honlapja

Keresés:

Védekezés a villamos veszélyek ellen

A „Védekezés a villamos veszélyek ellen” című film készítése során az MSZ 1585:2012 című szabvány átdolgozása folyamatban volt. A filmben a szabvány tervezetének megfelelő szöveg hangzik el az 5perc 50másodperc és a 6 perc 35 másodperc közötti időintervallumban.
A szabvány végleges változata (A1.100. táblázat: Nemzeti előírás a Dl és a Dv védőtávolságokra) eltér a szabvány munkaközi anyagtól, ezért a „Feltételrendszer” c. fejezet munkavégzési övezeteket bemutató részénél a szabvány végleges előírásait kell figyelembe venni. Ezek a filmben elhangzottakkal ellentétben (az ott megjelölt feszültségszintekre) a következők:

vissza

 


Bemutatkozás

A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a munkaügyi hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi és munkaügyi hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalok munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervét jelölte ki. A fővárosi és megyei kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szerveinek munkavédelmi, illetve munkaügyi felügyelőségei változatlanul ellátják az első fokú munkavédelmi, munkaügyi hatósági hatásköröket, illetékességük a kormányhivatalok illetékességéhez igazodik.

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelmi Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály
Postacím: 1369 Budapest, Pf.: 481.