A Nemzetgazdasági Minisztérium - Munkavédelmi Főosztály és Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály Honlapja

Keresés:

Veszélyzóna - Munkavédelemről fiataloknak 3.

3. rész: Munkavédelmi ismeretek a faiparban

A film készítésének időpontjában a munkavédelmi hatóság felügyelőjének joga volt munkavédelmi szabálysértési ügyekben eljárni, helyszíni és szabálysértési bírságot kiszabni. A film első és második részében az erre való utalás a készítés időpontjában az akkori állapotot tükrözi. Időközben a munkavédelmi hatóság felügyelőjének szabálysértési ügyekben történő eljárási hatásköre megszűnt, így sem helyszíni, sem és szabálysértési bírságot nincs lehetősége kiszabni.
A film 4. részében elhangzó minimálbér összeg a film készítésekor hatályos minimálbér, ez idővel rendszeresen változik. Kérjük, szükség esetén ellenőrizze a hatályos jogszabálynak megfelelő aktuális összeget.

vissza

 


Bemutatkozás

A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a munkaügyi hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi és munkaügyi hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalok munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervét jelölte ki. A fővárosi és megyei kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szerveinek munkavédelmi, illetve munkaügyi felügyelőségei változatlanul ellátják az első fokú munkavédelmi, munkaügyi hatósági hatásköröket, illetékességük a kormányhivatalok illetékességéhez igazodik.

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelmi Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály
Postacím: 1369 Budapest, Pf.: 481.